Jaką lodówkę?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • emil_w
    Drive
    • 2010
    • 45

Jaką lodówkę?

rafiki,w b4 były : 1.9 td 75 ps (AZZ), 1.9 tdi 90 ps (1Z i AHU) i 1.9 tdi 110 ps (AFN). Innym turbodiesli nie było tam :wink:
    spox
  • Alonzo_
    RS
    • 2009
    • 2460
    • Hyundai

Jaką lodówkę?

Cześć.
    Od 8 lat ten temat był mi obcy.
    Ale nadszedł czas gdy samsung (RL39EBNS) kaput. I co teraz?
    Za sprężarkę wołają 7 stówek to sobie myślę może lepiej zmienić sprzęta niż robić i cały czas mieć starocia.
    Tylko na co?
    Potrzebne coś 2 metrowego , "pojedynczego, wolnostojącego. Dół zamrażarka, góra lodówka.
    W oko wpadło takie coś:

Macie zdanie na ten temat? Mogłaby być troszkę cichsza. Jakie ewentualnie Wasze typy w kasie 1500-2000. Najlepiej bez fajerwerków specjalnych ale za to praktycznie wewnątrz no i te antybakteryjne powłoki, no frosty, komorę świeżości itp. Cicha i oszczędna, kolor inox, ciemny

Może taka:

Polećcie coś
    Pzdr

Komentarz

• zajas
      Rider
      • 2009
      • 631

Alonzo_, tak się składa że jestem w temacie i mój wybór ograniczył się do 2 szajsungów: RB-29 FERNCSS lub RB-29 FSRNDSA

a na zadane przeze mnie pytanie do sprzedawcy o to którą poleca odp była: "którą by Pan nie kupił, czy Samsung czy Elux czy LG...i tak za 2 lata przyjdzie Pan po nową bo tyle wytrzymują te nowe lodówki", więc ja teraz patrze przez perspektywę ceny+wyglądu

Komentarz

• Alonzo_
        RS
        • 2009
        • 2460
        • Hyundai

dzięki zajas.
        Jak piszesz, wszystko obliczone jest na krótko i byle pierda kosztuje pół nowej--> mamy wymieniać a nie naprawiać.
        Co do lodówek - ta wyższa całkiem OK. Mój szajsung chodził 8 lat to i tak dobrze. Z tym że miał 246 l chłodziarkę i 104 zamrażarkę (przynajmniej w teorii) . Chciałbym nie schodzić specjalnie niżej a w Twoich typach troszkę brakuje. I o ile zamrażarka jest OK bo w mojej kilka litrów było na kostkarkę i mała szufladkę a tu są duże same to jednak ok 50 litrów na lodówce to "odczujemy" na minus.
        Nie ukrywam, że w/w ariston się nam podoba, ma właśnie podobną lodówkę, troszke mniejszą zamrażarkę....ale nie miałem kontaktu z tą marką. Jest pewnie jak piszesz. Wszystko na krótko. Mój sąsiad na Boscha patrzeć nie może i podobnie teraz wybiera - cena/cechy użytkowe a marka byle coś w miarę popularnego.
        Najwyżej dokupić te 5-letnią gwarancję i tyle.
        Tylko ta głośność mi się nie podoba. Szukamy dalej

Komentarz

• zajas
          Rider
          • 2009
          • 631

no ja na razie patrze z perspektyw że lodówka dla 2 osób, więc na pojemności mi nie zależy jeszcze

Komentarz

• mirek_p11
            RS
            • 2010
            • 6630
            • Volkswagen
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Alonzo_, u mnie Ariston pochodził 8 lat ( a agregat miał Danfossa ),więc obecnie nie ma różnicy co kupisz. W dzisiejszych czasach najlepiej aby lodówka miała jak najdłuższą gwarancję. Obecnie kupiłem Boscha pod zabudowę i mam nadzieję, że te 8 lat posłuży. Zobacz ceny w neonecie, bo były bardzo konkurencyjne. Euro jest dosyć drogie.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
            Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
            Fotki

Komentarz

• JacekRS
              Rider
              • 2014
              • 394
              • Superb III (3V3)
              • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Ja polecam firme Teka, mam caly sprzet w domu, 5 lat bez zadnej awarii, u szwagra 7 lat juz sie buja tez calyAGD z Tekii i zero problemo.
              "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• wróg
                Ambiente
                • 2013
                • 204
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez JacekRS
                Ja polecam firme Tek
                A co to takiego? możesz jakiegoś linka zapodać?
                Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
                Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• maly2st
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 245

BEKO gadalem z gosciem od serwisu tego sprzetu malo powrotow w stosunku do innych producentow mankament jest jeden jest dosc glosna i mam wrazenie ze czasami deszcz za oknem pada

Mam taka 2,5roku i zadowolony (mieszkam w kamienicy i mam wilgoc) i okolo 6wylaczen pradu
                  Jak pisalem stare kable czeste awarie pradu mimo ze miasto

ARISTON przetrwal tylko gwarancje i 3miesiace po gwarancji i 2 wylaczenia pradu

Komentarz

• b707
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1272

Ja też ostatnio szukałem lodówki. TYlko mniejszej i tańszej. Myślałem o BEKO bo jak kolega wyżej napisał jest sporo dobrych opinii o ich produktach zarówno wśród użytkowników jak i serwisantów (tutaj zwłaszcza o niskich kosztach naprawy jak coś się sypnie). Przy czym mnie odstraszył własnie właśnie hałas i zdecydowałem się na Polara, o którym też jest sporo dobrego.... ale trzeba pogodzić się z ich wyglądem.
                    Adam

Komentarz

• JacekRS
                      Rider
                      • 2014
                      • 394
                      • Superb III (3V3)
                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez wróg
                      Zamieszczone przez JacekRS
                      Ja polecam firme Tek
                      A co to takiego? możesz jakiegoś linka zapodać?
                      http://www.teka.com prosze bardzo.
                      "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• maly2st
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 245

B707 POLAR to juz Chinski wyrob marnej jakosci to juz nawet sprzedawcy odradzaja

Komentarz

Pracuję...